به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز چین فعالانه واکسنهای کرونایی را که هنوز در مرحله نهایی آزمایش هستند، به افراد در معرض خطر بالای عفونت ویروس کرونا عرضه کرده است و قصد دارد این برنامه واکسیناسیون را گسترش دهد تا اوجگیری دوباره شیوع کرونا در این کشور جلوگیری کند.
اما این شتاب چین در عرضه واکسنی که هنوز مراحل آزمایشی را میگذراند، نگرانی کارشناسان درباره احتمال بروز عوارض جانبی خطرناک را برانگیخته است.
تا به حال CNBG که واحدی از «گزوه ملی داروسازی چین» (سینوفارم) است، دست کم سه واکسن کرونا را برای برنامه استفاده اضطراری عرضه کرده است.
یانگ شیائومینگ، رئیس CNBG میگوید تا به حال هیچکدان از این واکسنهای مورد استفاده در برنامه استفاده اضطراری یا کارآزمایی بالینی عارضه «تشدید وابسته با آنتیبادی» را نشان ندادهاند. این عارضه جانبی هنگامی رخ میدهد که آنتیبادیهای تولیدشده علیه ویروس به جای برطرف کردن عفونت، آن را بدتر میکنند.
یانگ در اجلاسی که وزارت علم و فناروی چین برپا کرده بود، گفت: «همه جمعیت ۱.۴ میلیون نفری در چین نیاز به واکسیناسیون ندارند» و تلقیح واکسن به گروههای کلیدی میتواند برای پیشگیری از شیوع کافی باشد.
به گفته یانگ، انتظار میرود دو کارخانه ساخت واکسن این شرکت بتوانند در مجموع ۳۰۰ میلیون دوز واکسن در سال تولید کنند و CNBG قصد دارد که این ظرفیت سالانه را به ۶۰۰ تا ۸۰۰ میلیون دوز در سال برساند.
نظر شما